top of page

Vergoeding

 

Verzeker u van genoeg fysiotherapie


Uw gezondheid is een kostbaar goed waarvoor u verzekerd bent via de verplichte basisverzekering. Fysiotherapie wordt in de basisverzekering beperkt vergoed (alleen voor chronische aandoeningen). U kunt kiezen voor een aanvullend pakket met een ruimere vergoeding voor fysiotherapie. NB: Ieder jaar veranderen de pakketten en dus de zorg waarvoor u bent verzekerd. U kunt dan opnieuw een zorgverzekeraar kiezen die het beste bij u past.

Geen contract met zorgverzekeraars

Onze praktijken hebben (bewust) GEEN contracten met zorgverzekeraars. Nu steeds meer zorgverleners ervoor kiezen geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars is het voor u wellicht van belang te kiezen voor een restitutiepolis, zie hieronder. Uw zorgkosten die u bij ons maakt worden dan (soms gedeeltelijk) via deze polis vergoed, afhankelijk van uw polisvoorwaarden. U moet zelf de rekening declareren bij uw zorgverzekeraar.

Naturapolis of restitutiepolis

Heeft u een Naturapolis, dan heeft u gekozen voor een verzekering met een beperkte zorgkeuze. U krijgt dan alleen (volledige) vergoeding voor een fysiotherapeut waar uw zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten (gecontracteerde zorg). Voor niet-gecontracteerde zorg krijgt u in dit geval vaak een gedeeltelijke vergoeding.

Heeft u een restitutiepolis, dan bent u vrij om naar de fysiotherapeut van uw keuze te gaan (een polis met vrije zorgkeuze). U heeft dus ook de keuze uit zorgverleners die geen contract hebben met uw zorgverzekeraar zoals FysioRenkum. U dient de nota zelf in bij uw zorgverzekeraar en heeft dus zelf inzage in de zorgkosten.

Gecontracteerde zorg (naturapolis) is niet - per definitie - de beste zorg die u krijgen kunt, wel - per definitie - de goedkoopste zorg. Denk hierbij aan de beperkingen die zorgverzekeraars voor de pharmacie (medicijnen) heeft toegepast. Tegenwoordig krijgt u in veel gevallen een goedkoper medicijn uitgeleverd door uw apotheker. De werkzame stof is dan hetzelfde, maar de hulpmiddelen zijn anders, met soms alle gevolgen van dien.

IMG_0096.JPG
IMG_0093_edited.png

Uw voordelen bij niet-gecontracteerde fysiotherapie

Onze praktijken hebben voor de discipline fysiotherapie en diëtetiek geen contracten met zorgverzekeraars (wel voor oosterse geneeswijzen/acupunctuur). Daardoor kunnen wij keuzes maken in de behandeling die ten goede komen aan onze patiënten. Dit leidt tot een hoge kwaliteit van onze zorg: 95% van onze patiënten ervaren een betere belastbaarheid en minder terugval van klachten. Juist de eisen die zorgverzekeraars stellen aan gecontracteerde zorg zijn niet altijd in het voordeel van de patiënt. Denk aan het opleggen van een bepaalde inrichting van de praktijkruimten en het volgen van behandelprotocollen. Onze zorgverleners zijn zelfstandig en deskundig genoeg om deze keuzes zelf te maken wat ten goede komt aan het resultaat.

1. Alle aandacht voor onze patiënten in plaats van papierwerk

Een gecontracteerde therapeut moet zich bij zorgverzekeraars verantwoorden met stapels papierwerk. Wij schrappen een deel van deze tijdrovende administratie. Zo is er meer tijd voor onze patiënten en voor het bespreken van de casussen in het multidisciplinaire therapeutenoverleg. Dit komt de zorg direct ten goede.

2. De mogelijkheid om maatwerk te leveren

Gecontracteerde fysiotherapeuten werken ‘prestatiegebonden’: de cliënt dient na een aantal behandelingen klachtenvrij te zijn. Soms is dat onmogelijk, bijvoorbeeld als de diagnose halverwege het behandeltraject moet worden bijgesteld, of als er gedurende het traject factoren ontstaan die het herstel belemmeren. Ook in onze praktijk maken we een inschatting van de duur van het behandeltraject. We bespreken dit met u tijdens een eerste of tweede zitting. Gedurende het behandeltraject kan deze inschatting worden bijgesteld. De therapeut overlegt met u wat nodig en haalbaar is.

3. Langere behandelsessies mogelijk

Bij een behandeling op maat hoort een passende behandelduur. Zonder al te veel tijdsdruk. Waar de gecontracteerde therapeut de volledige behandeling in 25 minuten moet proppen, verschilt dat bij ons per situatie. In het eerste consult onderzoeken we niet alleen de ware bron van een klacht; we beginnen direct met een passende behandeling. Daarom is het eerste consult vaak langer. Ook bij vervolgafspraken kan het voorkomen dat een behandeling wat langer tijd nodig heeft dan 25 minuten. Waar mogelijk stemmen we hier onze planning op af zodat we de behandeldoelen halen.

4. Hogere zorgkwaliteit

Niet iedereen kan of wil (gedeeltelijk) zelf betalen voor fysiotherapie. Dat maakt het voor ons uitdagender om patiënten te overtuigen van de meerwaarde van onze manier van werken. En dat werkt: patiënten rijden soms langer dan een uur voor een behandeling. Juist door tijd te investeren in de beste behandeling, lukt het zelfs om klachten te verhelpen. Chronische klachten pakken we bij de bron aan, door onze multidisciplinaire aanpak (de samenwerking van de therapeuten onderling, samen weten we meer) is uw behandeltraject uiteindelijk korter en komt u er sterker uit.

Natuurlijk blijven we realistisch; als we zien dat onze behandeldoelen te hoog gegrepen zijn zullen we kijken wat wel haalbaar is of verwijzen naar arts of specialist, altijd eerst in overleg met de patiënt.

Al onze therapeuten staan geregistreerd in het BIG en kwaliteitsregister

Hierdoor zijn onze therapeuten verplicht zich jaarlijks te laten bijscholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste onderzoeken en behandelmethoden. Daarnaast moeten onze therapeuten voldoen aan het werken van een minimum aantal uren om voldoende ervaren te blijven.

IMG_0083_edited.png
IMG_0107_edited.png

Laat weten wat u vindt van onze kwaliteit!

We zijn benieuwd hoe u onze kwaliteit ervaart. Vragen bespreken we graag direct als we elkaar zien, of we hebben telefonisch contact. U kunt ook uw ervaring met anderen delen. Dat kan door:

  • een review achter te laten voor onze praktijk op Google.

  • Ook op onze pagina op Facebook is dat mogelijk.

  • Zorgkaart Nederland geeft ook een overzicht over onze kwaliteit, mede op basis van. ervaringen van onze patiënten Waardering plaatsen over FysioVorden in Vorden (zorgkaartnederland.nl).

Dank voor uw reviews!

Bekijk hier onze tarieven

bottom of page