Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode die wordt ingezet bij mensen met een blessure of aandoening waarbij men zich beperkt voelt in dat wat hij of zij wil doen. Het doel is een gedeeltelijk of volledig herstel en gedeeltelijke of volledige hervatting van zijn of haar activiteit.

 

Voor behandeling door een fysiotherapeut is geen verwijzing van een arts of specialist vereist.

 

Wat doet de fysiotherapeut?

 

Allereerst zal er een gesprek plaats vinden waarin de patiënt aangeeft waar hij of zij last van heeft. De fysiotherapeut zal een aantal vragen stellen waardoor een beeld gevormd kan worden of de patiënt bij de fysio op het juiste adres is. Zoja, dan wordt de patiënt in behandeling genomen. Zonee, dan volgt een verwijzing naar de huisarts, een andere therapeut of geeft de fysio een ander advies.

Bij behandeling volgt een onderzoek zodat er een gerichte fysiotherapeutische diagnose kan worden gesteld. Er wordt vervolgens een behandelplan besproken met de patiënt. De patiënt wordt in behandeling genomen.

Fysio Renkum

Een behandeling kan bestaan uit:

 

  • mobilisatietechnieken (het mobiliseren van bindweefsel/spieren/gewrichten/oefeningen),

  • stabiliteitsoefeningen (in de fitness en oefeningen voor thuis),

  • tapetechnieken,

  • advies over leefstijl.

 

Van de patiënt wordt verwacht dat hij/zij de adviezen van de therapeut opvolgt om het herstel een optimale kans te bieden.

Fysio Renkum

Kosten

 

De patiënt is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar zorgkosten. Dat houdt in dat hij/zij moet weten wat de kosten zijn voor fysiotherapie en wat de zorgverzekeraar vergoedt voor dat zelfde kalenderjaar. De fysiotherapeut zal een factuur sturen naar de patiënt. De patiënt zal zelf de factuur moeten voldoen aan de fysiotherapiepraktijk en is vervolgens zelf verantwoordelijk voor eventuele (al dan niet gedeeltelijke) declaratie via zijn/haar zorgverzekeraar. Dit kan door het indienen van de factuur en een ingevuld declaratieformulier bij de verzekeraar (maak een kopie van beide formulieren).